
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Çinli Akademisyenleri Ağırladı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NÜN DAVETİYLE ÇİN BİLİMLER AKADEMİSİ JEOKİMYA ENSTİTÜSÜ’NDEN ÜÇ ÖNEMLİ AKADEMİSYEN ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETTİ
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, uluslararası akademik iş birliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nün davetiyle Çin Bilimler Akademisi Jeokimya Enstitüsü’nden üç önemli akademisyen üniversiteyi ziyaret etti.
Prof. Dr. Mei-Fu Zhou, Prof. Dr. Wenjun Hu ve Prof. Dr. Liang Qi’den oluşan heyet, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde çeşitli temaslarda bulunurken, Prof. Dr. Mei-Fu Zhou, fakülte konferans salonunda düzenlenen seminer kapsamında “Üst Mantoda Mafik Magma Oluşum Süreçleri ve Kromit Yataklarının Oluşumu” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Seminerin bir diğer konuşmacısı ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uysal oldu. Uysal, “Yitim Başlangıcında Çok Fazlı Manto Ergime ve Metasomatizma Süreçleri: Kretase Yaşlı Kızıldağ Ofiyoliti’ne (G-Türkiye) Ait Jeokimyasal ve Os-izotop Verileri” konulu bilimsel bir sunum yaptı.
Bilimsel etkinliğe, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öksüz’ün yanı sıra fakülte akademisyenleri, Jeoloji Mühendisleri Odası üyeleri, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Trabzon Bölge Müdürlüğü, Rize İl AFAD Müdürlüğü ile özel sektörde çalışan jeoloji mühendisleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bu tür akademik etkinliklerin, üniversitenin bilimsel kapasitesine ve küresel iş birliklerine önemli katkılar sunduğu ifade edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.