Bakan Bayraktar'dan Tonya Resti

Bakan Bayraktar'dan Tonya Resti

“Tonya’ya bir yatırım getirmek istedik, orada karşı çıktılar; benim önüme bundan sonra tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım” “bir işi yapmak için 100 gramlık enerji harcıyorsan, o işi engellemek isteyenleri elimine etmek için 500 gramlık enerji harcayacaksın”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tonya ilçesi ile ilgili gelecek evraklarını imzalamayacağını belirterek, “Yok benim yenim dar, yok benim yerim dar, yok benim yetkim az, benim çubuğumun boyu kısa. Bu bahanelerle olmaz. Öpmeye niyeti olmayan adam dudağın nerede diye sorar” dedi.
Ankara’dan bugün sabah saatlerinde Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valiliği'nde düzenlenen Trabzon İl Korrdinasyon Kurulu’nun Nisan ayı toplantısına katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'da yapılan yatırımlara dikkat çekerek “2013 yılı ikinci toplantısında kamu yatırımlarının, yatırımcı kuruluşların mart ayı sonu itibariyle değerlendirmesine baktığımızda 21 yatırımcı kuruluş 12 ana sektör ve değişik sektörlerde 6,6 milyar TL toplam proje tutarı olan 441 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü görmekteyiz. Bu projeler için 2013 yılı mart ayı sonu itibariyle genel özel, özel idare ve döner sermaye bütçelerinden toplam 249 milyon lira ödenek tahsis edilmiş olup Mart ayı sonu itibariyle 32 milyon lira harcama yapılarak yüzde 13 nakdi ve yüzde 20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bölgemizin mevsim şartları, iş sezonunun yeni başlaması ve buna bağlı olarak yapım işleri dikkate alındığında kamu yatırımlarının harcama durumuna göre sektörler itibariyle dağılımına baktığımızda ulaştırma sektörünün yaklaşık 19 milyon lira harcama ve toplam harcamanın yüzde 58 ile ilk sırada yer aldığını görüyoruz” diye konuştu.
Toplantıya katılan Bakan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için Trabzon’a 400 milyon TL para harcandığını belirterek, “Dünya öyle bir konuma geldi ki artık şehirlerin yarışı devletler kadar önem arz etmeye başladı. Dünyadaki şehir nüfusu giderek artıyor. 7 milyarı aşan dünya nüfusunun yüzde 55’i şehirde yaşıyor. Ülkemizde bu oran yüzde 80’e yaklaştı. Tabakhane’nin, Çömlekçi’nin bitirilmesi, Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin etrafının açılması, Ayasofya Camisi’nin etrafının, Ayasofya Müzesi’nin etrafındaki parkın yapılması, Ortahisar’dakilerin yapılması hem zaman alacak hem de ciddi paralara ihtiyaç var. Ama bunlar olduğunda vereceği fotoğraf bakımından, turist çekmesi bakımından Trabzon çok iyi bir noktaya gelecek” diye konuştu.

BAKAN ERDOĞAN BAYRAKTAR'DAN TONYA TEPKİSİ
Trabzon'un Tonya ilçesine yapılması planlanan Çimento Fabrikası için girişimlerde bulunduğu ancak halk tarafından karşı çıkıldığını kaydeden Bayraktar, “Bürokratlardan bir kardeş olarak rica ederek şunu vurgulamak istiyorum. 7 - 15 milyon dolarlık yatırım yapılabilecek, gaz beton, alçıpan, ağaç işlemeye yönelik, hayvancılığa yönelik iş varsa, yatırımcıları buraya getirebiliriz. Böyle yatırımcılarla ben buluşuyorum, konuşuyorum. Gerçi Tonya’da hayal kırıklığına uğradık. İçinizde Tonyalı arkadaşlarımız var mı bilmiyorum? Tonya’ya bir yatırım getirmek istedik, orada karşı çıktılar. Benim önüme bundan sonra Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım. Biz gidiyoruz ona buna yalvarıyoruz 'yatırım için aman gel Trabzon’a yatırım yap' diyoruz, birileri ona karşı çıkıyor ve karşı çıkanlar Trabzon’da elimine edilmiyor. Halbuki Trabzon’un insanı, Tonyalı kardeşlerimiz karşı çıkanları absorbe etmeliydi, elimine etmeliydi. Vali Bey’e söyledim, eğer gelirse ben senden rica ediyorum, imzalama kalsın o iş. Böyle şey olmaz arkadaşlar. Az bir parayla 10 - 15 milyon dolarlık yatırım yapabilecek yatırımcıları buraya çekmeliyiz. Yatırım olmadan olmaz. Taşıma suyla değirmen dönmez. Bürokratlar arkadaşları rica ediyorum, yalvarıyorum, yatırımcılara yardımcı olun. Çark dönmez başka. Taşıma suyla değirmen dönmez. Trabzon’un geliri yüksek gözüküyor çünkü dışarıdaki adamlar gelip burada para harcıyor da ondan. Devamlı olmaz bu. Çarkı döndürmek için burada mamule dayalı üretim yapabilen bir şekle gelmesi lazım. Sadece turizme, sadece hizmete dayalı bu iş yürümez. Özellikle bunun için geldim. Bütün bürokratlardan, işadamlarından yatırım için uğraşmalarını istemeye geldim. Ben de uğraşacağım. ‘10 milyon dolara o iş olur deyin’ bunu buluruz. 50 - 100 milyon doları bulmak zor ama 10 milyon dolara 20 - 30 kişiyi çalıştıracak yatırımı buraya getirebiliriz. Ben de 7 - 8 kişiyle görüştüm. ‘Bize yol açın, arazi bulun geliriz Trabzon’a’ dediler” şeklinde konuştu.
Basit politika yaptıklarını dile getiren Bayraktar, “Ben bir partinin mensubuyum. Partimi seviyorum. Partim getirdi beni milletvekili yaptı, ertesi gün de bakan yaptı. Bu partinin 326 milletvekili 2 elle sarılıyorsa benim 8 elle sarılmam lazım. Ama yatırım ekseninde partiler üstü davranmamız lazım. Başka partinin milletvekilleriyle burada iyi geçinmeye çalışıyorum. Niye kavga edeyim. Onların ad gönüllerini almaya çalışıyorum. Bir kavgam yok. Basit politika yapmıyoruz. Trabzon özelinde işi politize etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖPMEYE NİYETİ OLMAYAN DUDAĞIN NERDE DİYE SORAR”
Herkesin bulunduğu noktada yapacağı çok şey olduğuna dikkat çeken Bayraktar, ““Sloganlarından birisi de şu; herkesin bulunduğu noktada yapacak çok şeyi var. Yok benim yenim dar, yok benim yerim dar, yok benim yetkim az, benim çubuğumun boyu kısa. Bu bahanelerle olmaz. Öpmeye niyeti olmayan adam ‘dudağın nerede’ diye sorar. Herkesin bulunduğu noktada yapacağı çok şey var. En süper ayakkabı boyacısı, en süper bölge müdürü olmalıyız. Her zaman üsttekiler baş rolde değildir. Bulunduğumuz noktada atak yapıp, devrim niteliğinde bir proje getirmeliyiz. Bir işi yapmak için 100 gramlık enerji harcıyorsan, o işi engellemek isteyenleri elimine etmek için 500 gramlık enerji harcayacaksın. Bu iş böyle. Hiç kırılmayacağız, kırmadan dökmeden tatlı - sert biçimde bu zorlukları aşacağız. Ormanda yol açacağız ama çam devirmeyeceğiz. İş yapmazsan günü idare edersen, nabız tutarsan, eh işte dersen olmaz. ‘Ben gittim Trabzon’da 2 - 3 sene bölge müdürlüğü yaptım’ dersin. Yaparsın, bulursun bir bakana yanaşırsın, vekile yanaşırsın, dayını amcanı bulursun, vaziyeti idare edersin. Nabız tutarak değil iş tutarak yapmalısın. Çocuğuna iyi bir miras bırakmak istiyorsan problemleri çözeceksin” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.