3. Köprü'nün parçaları kargoyla getirildi

3. Köprü'nün parçaları kargoyla getirildi

3. Boğaz Köprüsü’nün iki ucunu birbirine bağlayacak dev parçalar Türkiye’ye getirilmeye başlandı.

Temelleri 2013 yılında atılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatında gelinen son aşamada, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak köprü bağlantı kablolarının ilk partisi Türkiye’ye ulaştı. Güney Kore’de tasarlanan ve Çin’de üretilen köprü bağlantı kabloları, köprü inşaatında iki yakayı birbirine bağlayacak olan son tabliyeleri taşıyacak.
HAVAYOLU İLE TAŞINMASI MÜMKÜN HALE GETİRİLDİ

Ortaklaşa yürütülen çalışmayla, her bir partisi 106’şar tonluk bu dev kargonun havayolu ile taşınması mümkün hale getirildi.

Uçak mühendisliği ve lojistik uzmanlığının uyumlu çalışması sonucunda özel olarak tasarlanan ve dev bir kafesi andıran bu ambalajlama sistemi, kargonun ağırlığının uçağın içinde eşit bir şekilde dağılmasını sağladı.
MALZEMELERİN İNDİRİLMESİ 3 SAAT SÜRDÜ

Böylece sevkiyat, uçuş güvenliği birinci öncelik olarak korunarak başarılı bir şekilde tamamlandı. İlk sorti için 10 Aralık'ta Çin'in Guangzhou kentinden yola çıkan AN 124-100 tipi uçak, Hindistan ve Türkmenistan'da birer mola vererek 12 Aralık Cumartesi akşamı Çorlu Havalimanı'na indi. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışmayla uçaktan indirilen kargo, karayolu üzerinden inşaat bölgesine ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulgar Çanak, "Çin ofisimizle birlikte 1.5 aylık titiz bir çalışmanın sonucunda, uçak içerisinde taşıma maliyetini üç kat azaltan özel bir depolama yöntemi oluşturduk ve böylece hem ekonomik, hem de hızlı bir çözüm bulmuş olduk. Malzemelerin kapıdan kapıya taşınmasında olduğu gibi bir butik hizmet anlayışıyla çalıştık ve taşıma süresinin uzamasına yol açabilecek tüm riskleri iyi analiz ederek bu çalışmayı başarıya ulaştırdık" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.