Bayraktar hemşehrilerini üzdü

Bayraktar hemşehrilerini üzdü

Adalet ve Kalkınma Partisi Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ardeşen'e Kısa Vadede OSB ve Havalanı Yapımıyla İlgili Umut Kırıcı Açıklamalarda Bulundu.

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Seçim Öncesi Kendisinin Gündeme Getirdiği Ardeşen Havaalanı Projesi İle İlgili Olarak Bugün Yaptığı Açıklama da Batum Havaalanını Bahane Ederek Kısa Vadede Umut Yok Mesajını Verdi.

Ardeşen’in 15 Yıllık Hayali Olan OSB İle İlgili de Açıklamalarda Bulunan Baraktar, “Kalkandere’de ki OSB’de Yaşanan Sorunlar Aşılmak Üzere. Bir İlde Aynı Anda 2 Ayrı OSB Yapmak İmkânsız. Ancak diğer OSB’nin % 80’i Dolduktan Sonra 2. OSB’ye Başlanabilir. O Yüzden Ardeşen İçin OSB Kurulmasını Düşünmek Hayalperestliktir.” Dedi.

BÖLGEDE HAVAALANI YAPILMASI RANTABL DEĞİL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’nin havaalanı ihtiyacı hakkında açıklamalarına açıklık getiren AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar “Başbakan’ımızın genel prensibi, bir saatlik mesafede havaalanı olan yerlere havaalanı yapılmamasıdır. Burada Batum havaalanını kullanma şansımız olduğu için o şansı şuan için yitiriyoruz. Şuanda bölgeye havaalanı yapılması verimli değildir.” İfadelerini kullandı.

ARDEŞEN İÇİN OSB KURULMASINI DÜŞÜNMEK HAYALPERESTLİKTİR
Ardeşen’de kurulması yıllardır düşünülen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bölge halkına üzücü haberi veren milletvekili Bayraktar “Bölge için çaydan sonra istihdam sağlayacak olmazsa olmaz bir yatırım olan Organize Sanayi Bölgesi konuşuluyor. Organize Sanayi aynı ilde iki yerde kurulması mümkün değildir. Kurulan Organize Sanayi Bölgesi % 80 doluluk oranı ulaşırsa bir diğer Organize Sanayi Bölgesi kurulur. Ardeşen’de sanayi bölgesi kurulmasını düşünmek biraz hayalperestlik olur; çünkü devlet kamulaştırmak bedelleri için istenen bedeller burada çok fazla. Ardeşen’de kurulması için düşünülen Organize Sanayi Bölgesi alanı ilgili bir teklif geldi. Orada Ulaştırma Bakanlığı Lojistik Merkezi kurulabilir. Büyük bir istihdamı getirebilir bu proje.” Dedi.

ÇAYIN GELECEĞİNİ ORGANİĞE GEÇEREK KURTARIRIZ
Seçim öncesi başlayan ve devam etmesini arzu ettikleri istihdama yönelik yatırımlarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Bayraktar “Çay budama projesi ile ilgili kararname hazır. Bazı arkadaşlarımız 10 senede 1 çay kesimi fazladır, ne yapacağız diyorlar. Aslında geçen sen bu kadar rahat alım olmasına rağmen genel rekolte çok yüksek olmamıştı. Çay budama projesi ile destekleme bin TL’den bin 500 TL’ye çıkartılmıştır. Uzun vadede hedefimiz organik çaya geçmektir. Başka türlü çayın geleceğini kurtarmak mümkün değildir. Kapasite artırımı konusunda sürecin çok kolay işleyeceğini tahmin etmiyorum.” Dedi.

KAPASİTE ARTIRIMI KONUSUNDA EK TESİS YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL
Çayda kapasite konusunda herhangi bir fabrika ya da ek tesis yapmalarının mümkün olmadığını belirten milletvekili Bayraktar “1988 yılında Çaykur’un özelleştirme kapsamına alındığı için herhangi bir ek tesis yapma imkânı yoktur. Bürokratik engel çok fazla. Kapasite artırımı için müsait olan fabrikalar araştırılıyor. Mesela Işıklı Çay Fabrikası bu konuda müsait. Genelde 700–800 ton günlük kapasite artırımına gidilmesi için çalışmalar devam ediyor.” Diye konuştu.

ÇAY KANUN TASLAĞI GÜNDEMİMİZDE YOKTUR
Çay kanun taslağı çalışmalarının yeni başlamadığını bunun daha önceden konuşulduğunu; fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından rafa kaldırıldığını söyleyen Bayraktar konuyla ilgili şunları söyledi: “Çay kanun taslağı ile ilgili şuanda bir aciliyet yoktur. Çünkü çayla ilgili organik çaya dönüştürme ve diğer konularda hala bazı konular netleşmedi. Bu çalışmalar yürütülürken hemen alelacele Çay Kanun Taslağı’nı gündeme getirecek değiliz. Çay Kanun Taslağı’nda mutlaka değişikliğe gidilmesi lazım, eksiklikler var. Değişiklik olursa taslak tasarı olur. Çay Kanun Taslağı geldi şekilde kabul edilmesi zor.” Dedi.

ARDEŞEN’DE ÖĞRENCİ YURDU KAMPÜS ALANI İÇERİSİNDE YAPILACAK
Ardeşen Meslek Yüksek Okulu’nun önce 4 yıllık yüksek okul daha sonra da fakülte dönüştürülmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar “Çay paketleme fabrikasının Rize Üniversitesi alanı içerisine alınacağı için Rize Üniversite’sini marka üniversite haline getirmeyi düşünüyoruz. Pazar ve Ardeşen’de 4 yıllık yüksekokul açılması ve bunları daha sonra fakülteye dönüştürülerek 6 bölümde eğitim verir hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ardeşen’de yurtla ilgili de bir çalışmamız oldu. Bunla ilgili Ardeşen Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nde yapılan toplantıda yurdun kampüs alanı içerisinde yapılmasına karar verildi. Ödeneği de hazır. Kredi ve Yurtlar Kurumu 300–400 kişilik bir öğrenci yurdu yapılacak.” İfadelerini kullandı.

FIRTINA KÖPRÜSÜ ÇOK ÇİRKİN BİR POZİSYONDA
Ayder’deki teleferik sistemi ile ilgili bu sene temeli atılıp gelecek seneye bitmesi lazım olduğunu sözlerine ekleyen Bayraktar “Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’ı bölgede incelemelerde bulunmak için getirteceğiz. Fırtına Vadisi’nde Vali Recep Yazıcıoğlu Kana Ve Rafting Projesi ve Ardeşen girişindeki Minya Ardeşen projesi konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Aslında Minya Ardeşen projesi ile ilgili mevcut isale hattı ve duvar yeterli değil. Onu 300 metre daha yukarıya çıkartacağız. Fırtına Köprüsü ile ilgili çalışmalar sürüyor. Aslında köprü çok çirkin bir pozisyonda. Köprünün her iki tarafına da ilaveler yapılsa köprünün özelliği bozuluyor. Proje bitmek üzere, bu sene o da olacak.” Açıklamasında bulundu.

HES’LERİN KURULMAMASI 25 MİLYAR DOLAR KAYBIMIZA NEDEN OLUYOR
Türkiye’de Hidro Elektrik Santralleri’nin kurulmaması dolayısıyla yılda elektrik üretimine 25 milyar dolar dışarıya para verdiklerini belirten Bayraktar, Türkiye’deki derelerin şuanda elimizde olan imkânlarla HES’e dönüştürülmesi imkânı olan projeleri gerçekleştirdikleri takdirde 25 milyar dolar tasarruf edeceklerini kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.