Hürriyet en güzel 10 yol manzarasını seçti

Hürriyet en güzel 10 yol manzarasını seçti

Hürriyet özel jurisi en güzel 10 yol manzarasını seçti. Karadeniz illerinden 2.sırada Rize 3. sırada Bolu ve 8. Sırada Artvin var

Araç sürmek çoğu kişi için bir keyif. Varılacak menzil değil çoğu zaman yolculuğun kendisi çeker insanı kendine. Hele de güzergahınız gözlere ziyafet bir yerden geçiyorsa. Bu hafta jürimiz seyretmesi en zevkli 10 yolu seçti. Her bölgeden bir alternatif var ama ağırlık tabii ki Ege ve Karadeniz’de
 
EN İYİ 10

1) MARMARİS-DATÇA (MUĞLA)
2) ARDEŞEN-ÇAMLIHEMŞİN (RİZE)
3) MENGEN-YEDİGÖLLER (BOLU)
4) KONYA-EREĞLİ (KONYA)
5) CEYLANPINAR-KIZILTEPE (MARDİN)
6) KALKAN-KAŞ (ANTALYA)
7) ASANSÖR YOLU (İZMİR)
8) YUSUFELİ-ÖĞDEM KÖYÜ (ARTVİN)
9) MUT-SİLİFKE (MERSİN)
10) DOĞU BAYAZIT-VAN (VAN)

MARMARİS - DATÇA YOLU
Bir yanda Ege bir yanda Akdeniz

Marmaris’i Datça Yarımadası’na bağlayan yol yaklaşık 70 kilometre. Virajlı yol boyunca sürüş keyfine bir dağ, bir deniz manzarası eşlik ediyor. Akdeniz’le Ege Denizi’nin birleştiği yerde bulunan yarımadayı anakaraya bağlayan yol bazı yerlerde o kadar inceliyor ki bir tarafta Akdeniz’i, diğer tarafta Ege’yi görmek mümkün.
600 metre yükseklikteki Sakar
Geçidi, Gökova Körfezi’nin
en güzel manzarasına sahip.
Mehmet Yaşin, Bördübet Koyu’ndaki Golden Key isimli tesiste konaklamanızı ya da yemek molası vermenizi tavsiye ediyor.

MENGEN - YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI YOLU
Nefis yöresel yemekler

Dar, engebeli ve yer yer toprak yol 40 kilometre. Sağ ve sol yanı uçsuz-bucaksız ormanlarla kaplı. Sonbaharda ağaçların rengi muhteşem. Türkiye’nin bu biyolojik rezerv alanından geçerken size ötücü ve yırtıcı kuşlar eşlik edecek. Yolda Hindiba Pansiyon adında çok özel bir durak yeri var. Yöresel lezzetlerden oluşan yemekleri tadabilirsiniz. Eğer yolunuz Sarıalan Yaylası’na düşerse yörenin cevizli eriştesini de tatmalısınız.

ARDEŞEN - ÇAMLIHEMŞİN YOLU
Palovit Şelalesi’ni görün

Ardeşen’den Kaçkarlar Milli Parkı’na girdikten sonra Fırtına Vadisi’nden Çamlıhemşin’e uzanan yol 27 kilometre. Yeşilin her rengini göreceğiniz çam ormanlarından geçiyor. Yolda duraklayıp meşhur Rize çayının tadına bakabileceğiniz onlarca tesis var. Çat Vadisi’ne doğru çıkmaya karar verirseniz, Palovit Şelalesi’ni mutlaka görün. Yol üzerinde bulunan Çiçekli ve Kale yaylaları görülmesi gereken yerlerden.

CEYLANPINAR - KIZILTEPE YOLU
Dikkat ceylan çıkabilir

Suriye sınırı boyunca uzanan yol yaklaşık 60 kilometre. Düz ve rahat yol, köylerin ve pamuk tarlalarının arasından geçiyor. Güneydoğu Anadolu’nun doğal yaşamına ev sahipliği yapıyor. Ceylanpınar’a ismini veren ve Anadolu’da nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan ceylanlar yol boyunca karşınıza çıkıyor. Yol üzerinde bulunan TİGEM Ceylan Üretim İstasyonu’nda mola verebilir ve ceylan çiftliklerini gezebilirsiniz.

KONYA - EREĞLİ YOLU
Sazlık kurudu kuşlar gitti

Bozdağ ve Hodulbaba Dağı’nın eteklerinden geçen yol 150 kilometre. Karapınar yakınlarında Obruk yaylası var. Ardından karşınıza Acıgöl ve Meke Krater gölleri çıkıyor. Buradan Karacadağ’ın şirin köylerine uzanan yollar bulunuyor. Ancak yol üzerindeki Ereğli Sazlığı kurutulduğundan artık kuşları görmek mümkün değil.

KALKAN - KAŞ YOLU
Kaputaş’ta yüzme molası

Akdeniz sahili boyunca uzanan yol yaklaşık 25 kilometre. Düzgün bir asfalta sahip olan yolda dik rampalar yok ama keskin virajlar var. Tipik bir Akdeniz sahil yolu, bir yanı masmavi deniz, diğer yanı yükselen makilikler. Türkiye’ye en yakın Yunan adası Meis, çıplak gözle rahatlıkla görülebilir. Ancak yolun en güzel durağı 187 basamakla inilen Kaputaş Plajı.

ASANSÖR YOLU
İzmir’in panoramik manzarası

İzmir’de bulunan Tarihi Asansör’ün tepesindeki Şehit Nihat Bey Caddesi denizden yaklaşık 200 metre yüksekten İzmir’in en güzel izlenebildiği yerlerden biri. Dario Moreno’nun evi ve eskiden Musevilerin oturduğu sakız evler görülmeli. Restoran olarak kullanılan Asansör’de İzmir manzarası eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.

YUSUFELİ- ÖĞDEM KÖYÜ YOLU
Dünyanın en önemli kelebek alanlarından biri

Artvin’e bağlı Yusufeli merkezden hareketle Öğdem Köyü yaklaşık 20 kilometre. Yol; toprak, engebeli ve sert tırmanışlardan oluşuyor. Başka araçla karşılaşmak neredeyse imkansız. Yurtiçinden ve yurtdışından uzmanların ziyaret ettiği bölge dünyanın önemli kelebek alanlarından biri. Özgür Koç, Öğdem Köyü’ne yolunuz düşerse, Rasim Amca evini mutlaka ziyaret edin diyor: “Kaymak ve peynirin tadına doyamazsınız!”

MUT - SİLİFKE YOLU
Evliya Çelebi’nin izinde

Toros Dağları üzerinden seyreden yol yaklaşık 75 kilometre. İlerlerken sizi Alahan Manastırı ve Göksu Nehri üzerinde rafting yapan sporcular karşılayacak. Silifke’ye vardığınızda Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de bahsettiği Silifke Kalesi’ni görmeden geçmemek gerek.


DOĞUBAYAZIT - VAN YOLU
Tendürek’in lavları

Iğdır’dan Van’a giden yaklaşık 220 kilometre uzunluğundaki yolun güzelliği Tendürek Dağı’nın lav akıntılarının izlerini  görebilmeniz. 2644 metre rakıma kadar tırmanan yolda Doğubayazıt’ı geçeceksiniz. İshakpaşa Sarayı’nın altındaki kendin pişir kendin ye, bahçesi güzel bir duraklama yeri.
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.