Şura bitti, işte alınan kararlar

Şura bitti, işte alınan kararlar

Rize`deki eğitim şurası sona erdi, işte alınan kararlar...

1.RİZE EĞİTİM ŞÛRASI KARARLARI


"11–13 Eylül 2012 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Rize Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 1.Rize Eğitim Şûrası gerçekleştirilmiştir. Şûrada Akademik Başarı, Karakter ve Değerler Eğitimi, Sosyal-Kültürel-Sportif-Sanatsal Faaliyetler, Hayat Boyu Öğrenme ve Kent Kültürü olmak üzere beş temaya dair komisyon raporları sunulmuş akabinde paneller düzenlenmiştir.
 Şûra sonucunda, Rize Millî Eğitim Müdürlüğünün görev ve sorumluluk alanına giren tema konuları karar olarak; diğer kamu kurum-kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin görev ve sorumluluk alanına giren konuları ise öneriler ve işbirliği alanları şeklinde düzenlenmiştir.
Şûra Komisyon Raporları ve Şûra kitapçığı en kısa zamanda yayımlanacaktır.
Rize Millî Eğitim Müdürlüğünün görev ve sorumluluk alanına giren tema konuları ile ilgili şûra kararları:

Akademik Başarı
1. Zümre toplantıları daha verimli hale getirilmelidir.
2. Eğitim ve Öğretim göstergeleri ulusal ve uluslararası karşılaştırmalara imkân sağlayacak şekilde standart istatistiklere dönüştürülmelidir. Her düzeydeki eğitim kurumunun faaliyetlerini ilgili standartlar doğrultusunda planlamaları, gerçekleştirmeleri, izlemeleri ve değerlendirmeleri sağlanmalıdır.
3. Öğrenme güçlüğü çeken ve özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin daha fazla desteklenmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.
"Her Öğrenci Başarır" şiarından hareket ederek bütün öğrencileri kapsayacak tedbirler alınmalı, Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı “Her Öğrenci Başarır" Projesinin Rize İlinde uygulanması, etüt ve bireysel ilgilenmelerle öğrencilere destek verilmesi sağlanmaktadır.
4. Öğretmenlerin hizmetiçi eğitimleri daha nitelikli hale getirilmeli ve güncellenmelidir.
Özellikle yeni öğretim programları, etkili iletişim becerileri ve ölçme değerlendirme konularında hizmetiçi eğitimler düzenlenmelidir.
5. Eğitim yöneticilerinin kişisel ve mesleki gelişimleri teşvik edilmeli, ihtiyaç duyulan konularda hizmetiçi eğitimler düzenlenmelidir.
Sosyal-Kültürel-Sportif-Sanatsal Faaliyetler
6. Öğrencilerin ilgi alanları tespit edilmeli, Sosyal-Kültürel-Sportif-Sanatsal alanlarından en az birinde aktif olmasını sağlayacak şekilde imkânlar hazırlanmalı, bunun için okullarda anket, rehberlik ve yönlendirme faaliyetlerinin etkin olarak yürütülmesi sağlanmalıdır.
7. Bayram ve kutlamalar kültürel zenginliklerimizi ve değerlerimizi yansıtacak biçimde ve hitap ettiği öğrenci grubunun ilgisini çekecek şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır.
Hayat Boyu Öğrenme
8. “Okullar Hayat Olsun” projesinin her okulun imkânları nispetinde, hayata geçirilmesi sağlanmalı, bu çerçevede İl Millî Eğitim Müdürlüğünde faaliyetlere yönelik bir “Okullar Hayat Olsun Projesi Etkinlik Havuzu” oluşturulmalıdır.
9. “Hayat Boyu Öğrenme” felsefesini yaygınlaştırmak üzere, bütün kamu kurum- kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılmalıdır.
   Kent Kültürü
10. Rize İlinin kültürel zenginlikleri tespit edilmeli, bir kent kültürü oluşturmak üzere, bütün kamu kurum-kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılmalı, okullarda bu amaçla faaliyetler düzenlenmelidir.
Karakter ve Değerler Eğitimi
11. Değerler eğitimi hususunda toplumda rol model olarak öne çıkan şahsiyetler marifetiyle dil, sanat ve bir medeniyet inşasına zemin hazırlayacak çalışmalar yapılmalıdır.
12. Millî ve evrensel değerler bütün eğitim öğretim faaliyetlerini kapsayacak ve idealist nesiller yetiştirecek şekilde tasarlanmalı ve dikkate alınması sağlanmalıdır.
Genel Konular:
13. İl, ilçe ve okul Stratejik Planlarının MEB Stratejik Planı, Ülke ve Bölge kalkınma planları, hükümet programları, ulusal ve uluslararası eğitim ve öğretim göstergelerine ve Şûra kararlarına uyumlu hale getirilmeli, okul, ilçe ve il stratejik planlarının uyumu sağlanmalıdır.
14. Şûrada ele alınan her bir tema için bir faaliyet havuzu oluşturulmalı ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik izleme-değerlendirme görevini yürütecek bir yapılanmaya gidilmelidir.
Diğer kamu kurum-kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine yönelik öneriler ve işbirliği alanları:

15. İl ve İlçe merkezlerindeki uygun alanlarda, millî ve manevi değerlerin kent kültürü ve sosyal faaliyet temaları çerçevesinde ele alındığı ortamlar (kültür ve sanat sokağı-evi, tarih parkı, tarihi ve kültürel rol modellerin figüratif planda değerlendirileceği çeşitli parkur ve alanlar) oluşturulmalıdır.
16. Rize’nin öğretmenler için daha cazip bir il haline getirilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.
17. Gelişen Türkiye’nin “2023 Vizyonu” çerçevesinde Rize’nin bir Eğitim ve Turizm şehri olarak markalaşması hususunda gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
18. Şûra temalarında önerilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesini teşvik edecek sponsor imkânları geliştirilmelidir."
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.